Sevgili Anne - Baba ve Eğitimciler;
İnsan hayatı boyunca öğrenmesini sürdüren bir varlıktır. Duyu organlarımıza her an gelen, çok sayıdaki uyarandan bir kısmını seçip algılarken bir kısmını ise fark etmeden yok sayar,algılamayız. Algıda seçicilik veya diğer bir deyişle “DİKKAT” denilen yeti , bizim için önemli olan uyaranın diğer uyaranlar arasından sıyrılarak,ön plana çıkmasına ,farkındalığın artmasına ve o uyaranın önem kazanarak,öğrenilmesine yol açar.
Dikkat yetisi,sağlıklı bir öğrenme sürecinin gerçekleşmesindeki zincirin önemli bir halkasıdır. Çok hızlı değişimin yaşandığı günümüz dünyasında, bir taraftan bilgiye, öğrenmeye olan istek-ilgi artarken, diğer taraftan yoğun uyaranlara maruz kalmak(bilgisayar,tv,cep telefonları vb) ve bunları filtreleme güçlüğü çocukların okul ortamlarındaki akademik öğrenmelerini zorlaştırmaktadır. Öğrenmeyi engelleyen çok çeşitli faktörler olsa da adından sıkça söz ettiren bir kavram var ki o da “dikkat” kavramı. Gerek anne-babaların çocukları için, gerekse eğitimcilerin öğrencileri için kullandığı “dikkatini veremiyor, dikkati dağınık,odaklanamıyor” türü yakınmalar çok fazla duyulur hale geldi.
İşte, bu kitaplar çocuklarınızın var olan dikkat becerilerini ya da eksik olan dikkatlerini uyararak geliştirmek amacıyla hazırlandı. Bugüne kadar hazırlanan kitapların aksine (bu kitaplar),sadece “dikkat eksikliği yaşayan “ çocuklar için değil, dikkat sorunu olmasa da o yaş grubundaki çocuğun var olan zihinsel potansiyelini geliştirmek amacıyla hazırlandı.
Görsel uyaranların çok yoğun olduğu günümüzde, dinleyerek öğrenmeye olan yatırımın ve işitsel ayrımlaştırmanın azalması nedeniyle “işitsel dikkatin” gelişimine yönelik çok özel çalışmalar oluşturuldu. Çocuklar, “görsel-algısal ve işitsel dikkat” becerilerin gelişimi için hazırlanan tüm alıştırma ve uygulamaları severek yapacak ve eğlenerek öğrenmenin keyfine varacaklardır.

